Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Amerikansk mad

Amerikanerne har et af de bedst kendte køkkener i verden, men amerikansk mad er meget mere end det fastfoodkæderne leverer!

I nord dyrkes køligt voksende blåbær, tranebær, æbler og majs. Vegetabilierne indgår i amerikanske klassikere, applepie (æbletærte med dejlåg) og cranberry sauce (tranebærkompot, serveres til kalkunsteg og vildt). Blåbær bruges overalt i staterne i et væk i et væk, blandt andet små og store kager, samt salater. Majs bruges primært som dyrefoder (f.eks. til majskyllinger) eller i produktionen af corn syrup og high-fructose corn syrup (majssirup).

De sydlige stater, som Florida og Californien producerer blandt andet vindruer til den californiske vinproduktion, rosiner, citrusfrugter, vindruer og artiskokker. Langs kysterne fanges fremragende fisk og skaldyr fra havet. I Texas og midtstaterne tilberedes chili’s. Chilli’s er gryderetter, der laves på basis af oksekød, grøntsager og tomat og krydres med forskellige slags chili, heraf navnet. Tit tilsættes kogte bønner, for eksempel kidneybønner, der fylder og gør retten til et komplet måltid.
I hele USA er der en forkærlighed for Barbeque, oksekød som burger, steaks, Meat Loaf, der er farsbrød, og retter med smeltet ost f.eks. Macaroni and Cheese, der er pasta og ostesauce bagt i ovnen og kartofler, der spises som Pommes Frites, bagte kartofler og kartoffelsalat. Også laks sættes ofte på middagsbordet.

Amerikanernes slik og desserter er ofte baseret på chokolade, karamel og peanut butter, altså jordnøddesmør