3.5
2 pers
30 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Man skal nok kun regne med, at der er mad til to personer, hvis man serverer kålen som hovedret sammen med pasta, ris eller kartofler. Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Karen Bisgaard (karensunivers.dk).

Sådan gør du

  1. Fjern evt. kedelige yderblade fra kålen, skær den i kvarte og fjern stokken, inden den snittes i fine strimler med en god, skarp kniv. Chilien hakkes fint - med eller uden kerner alt efter hvor stærkt det skal være. Persillen skylles, duppes tør og snittes fint.
  2. Varm en dyb sautérpande op og lad smørret smelte ved middel varme - det må ikke tage farve. Vend kål og chili på panden, til kålen begynder at falde sammen, tilsæt evt. et lille(!) skvæt kogende vand og skru lidt ned for varmen. Lad kålen stå nogle ganske minutter og dampe, til den falder sammen. Vend den af og til.
  3. Vend persillen i, straks kålen er faldet sammen og smag til med salt og citronsaft. Start med ½ tsk salt og saften af en halv citron og smag dig så frem. Kålhoveder kan have mange forskellige størrelser og ligeså citroner. Og smør kan være mere eller mindre saltet.
  4. Servér straks til f.eks. en lun linsesalat, lidt ris, pasta, nye kartofler - eller bare helt som sig selv, måske med lidt brød til.

God appetit

Opskriften er fra Vegetarforening
Oprettet 5. marts 2011

Dine kommentarer til opskriften