Langtidsbraiseret lammebov med ratatouille og hvidløgscreme

Ovnen skal kun stå på 125 grader. Men det er rigeligt, når stegetiden er 6 timer. Lammebov er perfekt braiseringskød med meget bindevæv, og resultatet kan tygges med øjenbrynene. Retten kan i øvrigt sagtens laves dagen før, den skal bare lunes.
5
5 pers

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Sådan gør du

  1. Stik boven med halve fed hvidløg og gnid den med olie, timian, salt og peber
  2. Pak den tæt i stanniol (brug et par lag stanniol), så saften bliver inde i pakken. Kom pakken i et passende ildfast fad og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 6 timer
  3. Prøv med en stegegaffel, om den er mør, hvis gaflen nemt passerer igennem stegen, er den færdig
  4. Tag boven ud af ovnen, afkøl og pak ud
  5. Gem skyen. Skal stegen spises med det samme, skæres den i skiver og skyen lunes.Hak løgene groft og svits dem bløde uden at de tager farve i en stor gryde
  6. Tilsæt finthakkede hvidløg, timianblade, laurbærblade, salt og peber
  7. Skær grøntsagerne i grove tern og kom i gryden. Lad det hele småkoge under omrøring under låg, til det er helt mørt, ca. 20 minutter
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også med fordel tilsætte lidt lammesky
  9. Rør yoghurt med spidskommen og hvidløg og smag til med salt, peber og citronsaft
  10. Server kød, sky, ratatouille og hvidløgscreme med brød

God appetit

Opskriften er fra Irma
Oprettet 2. december 2010

Dine kommentarer til opskriften