0
1 pers

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Bland forskellige slags gryn og nødder og hæld det i et syltetøjsglas eller i en dåse. Så er det lige til at koge grød af. Vælg frugt i sæson, fx hindbær, jordbær eller blåbær om sommeren og blommer eller pærer om efteråret.

Næring

Energi per person: 1388 kJ. Energifordeling: Protein 14,5 %, Kulhydrat 66 % og Fedt 19,5 %. Energi per person (m. æble): 1348 kJ. Energifordeling: Protein 14 %, Kulhydrat 67 % og Fedt 19 %.
  • Du skal bruge

  • Tilbehør

    • 1 dl
      mælk. Se efter Nøglehullet

Sådan gør du

  1. Vask hænder.
  2. Mål alle ingredienserne af.
  3. Hak nødderne groft.
  4. Kom havregryn, hirseflager, sesamfrø og nødder i en gryde.
  5. Hæld vandet i gryden.
  6. Tænd for gryden og bring grøden i kog, mens du rører i den.
  7. Kog grøden i 5 min. Rør hele tiden i gryden, så grøden ikke brænder på.
  8. Når grøden er færdig, skal den være blød.
  9. Skyl æblet
  10. Skær æblet over og fjern kernehuset.
  11. Skær æblet i både.
  12. Hæld grøden i en skål og spis den sammen med sæsonens frugt.
  13. Server mælk til grøden.

 

Opskriften er udarbejdet af Katrine Klinken.

God appetit

Opskriften er fra Redaktør
Oprettet 27. oktober 2011

Dine kommentarer til opskriften