Spidskål

Anvendelse

Spidskål er til dig, der synes, kål svirper for hårdt på dine smagsløg. Spidskål er mildere. Kålfans glæder sig til spidskål hvert år, når solen og sommerkålen vender tilbage. Den smukke, kegleformede, køliggrønne kål smager godt til alt: Bøffer, frikadeller, fugl og fisk. Spidskål, der er hakket, dampet og vendt med bacon, går som fuldgodt tilbehør til hvad som helst. Du kan også bare vende dampet spidskål med olivenolie, salt og citron og nyde den som en delikatesse. Spidskål kaldes også sommerkål, og i mange lande betragtes spidskål som en tidlig hvidkål. Som andet sommergrønt er den spæd og sprød i smagen. Den må helst ikke voldkoges eller druknes i vand. Damp den ganske let i 5-10 minutter i en smule vand.

Opbevaring

Opbevar spidskål i en plastikpose eller anden tætsluttende beholder i køleskabet. Kål kan holde sig længe, helt op til 3 uger. Kål kan fryses, men skal først snittes og dernæst blancheres. Frys kål i en plastikpose. Brug den optøede kål i f.eks. gryderetter, supper eller wok.
8 måneder
I fryser
14 dage
I køleskab