Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Skalotteløg

Brug

 Skalotteløg er forankret i det franske køkken. Det er sødere end et almindeligt gult løg, men samtidig skarpt som hvidløg. Det gør skalotteløg uundværligt både som krydderi og som grøntsag i retter, der smager af Frankrig. Et skalotteløg består af små fed. Steg feddene hele eller kog dem. Fyld dem i tærter eller gryderetter eller lad dem give smag til fjerkræ. Hakket skalotteløg giver rygrad i sovse og supper.

 

Tip

 Pas på, når du bruner skalotteløg. De bliver bitre, hvis de er branket.

 

Alternativ

 I stedet for skalotteløg kan du bruge zitauerløg. Det er dem, vi kender som almindelige gule løg med bronzefarvet skal. Brug også hvidløg eller perleløg i stedet for skalotteløg.

 

Vidste du, at

skalotteløg har været kendt i Mellemøsten siden oldtiden? Skalotteløg har sit navn efter den palæstinænsiske havneby Ascalon. I Europa har vi brugt skalotteløg siden middelalderen. Skalotteløg kan både være grå, rosa og gule/brune. Der er stor forskel i smagen og smagens styrke afhængig af skalotteløgets farve.

Opbevaring

Opbevar løg i køleskabet. Tag dem ud af posen og læg dem i en plastikboks, så holder de sig længe.
14 dage
I køkkenskab
3 måneder
I køleskab