Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Paprika

Brug

  Paprika er pulveriseret, tørret frugtkød fra den milde og søde peberfrugt capsicum, som er ud af chilislægten. Gængs paprika har ikke de samme kræfter som chili og cayennepeber, men hvad den ikke bidrager med i smag, varmer den til gengæld øjet med. Farven kan være fra rødgul til rødbrun og gør supper, gryderetter, sovse, marinader og dressinger glødende appetitlige at se på. Paprika er især forankret i det ungarske køkken, hvor den bl.a. spiller hovedrollen i gullasch, men bruges også meget i Spanien. Ungarn producerer den mest aromatiske paprika, og her er der mindst syv forskellige paprikasorter at vælge i mellem. Fra mild til meget stærk.

 

Tip

 Brændt paprika smager bittert, så pas på ikke at brune paprikaen. Tilsæt den efter de vigtigste ingredienser er brunet, og inden du hælder væske i retten.

 

Alternativ

 Brug evt. ketchup eller tomatpuré i stedet for paprika for at give maden den røde farve. Som krydderi kan du f.eks. smage til med karry eller cayennepeber i stedet for paprika. Men vær forsigtig med cayennepeber, da den er stærk.

 

Vidste du, at

de tre mest almindelige paprikatyper er rosenpaprika, delikatessepaprika og edelsüss? Rosenpaprika er den stærkeste, delikatessepaprika er mild og aromatisk, og edelsüss er midt i mellem.

Opbevaring

Paprika bør opbevares tørt og mørkt i en lufttæt beholder, f.eks. i dit køkkenskab eller skuffe.
6 måneder
I køkkenskab