Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Muslinger

Brug

Muslinger er en rigtig middelhavsklassiker og moules marinière spises også med største fornøjelse i Danmark. Moules marinière er dampede blåmuslinger med fintsnittede grøntsager, krydderurter og hvidvin. Vi kender mest de ovale, skinnende blåmuslinger med den perlemorsbelagte inderside, men der findes mange forskellige muslingefamilier, så som kammuslinger og hjertemuslinger. Muslinger smager også fantastisk råmarineret med citrussaft, i mere bastante gryderetter som Spansk ”paella”, på pizza, i suppe som den legerede Amerikanske clam chowder og de klassiske dampede med hvidvin eller hakkede tomater og urter. Prøv en nordisk version og damp muslingerne i øl, syrlig æblejuice eller æblecider og masser af rodfrugter, den smager fantastisk som frokost på en tidlig efterårsdag.

 

Sæson

Muslinger kan købes året rundt hos fiskehandleren, men du kan også selv gå på jagt ved stranden. Højsæsonen strækker sig fra september til maj. Køb altid friske muslinger og sørg for at rense dem i koldt vand. Så opnår man den helt friske og let salte havsmag.

 

Tip

Muslinger renser vandet, hvilket også betyder, at muslingerne kan optager kemisk forurening og giftige alger. De opdrættede og kommercielt fangede muslinger er kontrollerede og helt ufarlige at spise. Alternativ: Prøv muslinger fra de forskellige familier. Den hvide kammusling kan f.eks. paneres og steges og serveres med en sommerlig anretning med nye kartofler og en sprød salat.

 

Vidste du at

Blåmuslingerne kommer virkelig hinanden ved. På bankerne hvor de opholder sig, kan der være op til 12.000 individer på en kvadratmeter!

Opbevaring

Muslinger bør opbevares på køl. Uåbnede muslinger kan holde sig ca. 3 dage på køl. Blåmusling kan fryses ned i op til 3 måneder. Muslinger på dåse eller glas kan opbevares ved stuetemperatur i køkkenskabet. Her kan de holde sig i ca. 2 år. Efter åbning bør dåsen eller glasset med muslinger opbevares på køl.
3 måneder
I fryser
3 dage
I køleskab