Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mayonnaise

Brug

Mayonnaise er en kold, tyktflydende sauce primært bestående af pasteuriserede æggeblommer, vegetabilsk olie og citronsaft eller eddike. Mayonnaise bliver flittigt brugt i hele den nordlige del af verden, lige fra Rusland og Europa til Nordamerika. Opskriften er aldrig helt den samme. Franskmændene rører mayonnaise med sennep og neutralt smagende olie. Spanierne bruger kraftig olivenolie, aldrig sennep og altid masser af hvidløg. I Danmark spiser vi mayonnaise på pålæg. Kartoffelmad med mayonnaise og drysset med purløg er klassisk, mayonnaisen er selvskrevet i italiensk salat, kyllingesalat og tunmousse og til adskillige afskygninger af dyppelse så som remoulade, chilimayo eller luksuriøs trøffelmayo.

Sæson

Mayonnaise på tube eller glas kan købes året rundt i supermarkedet.

Tip

Lav den selv! Det er slet ikke så svært. Du har sikkert hørt, at det både er besværligt og nemt skiller. Men hvis du holder dig til nogle enkelte råd, kan det næsten ikke gå galt. Sørg for at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, og gør brug af en blender til at piske, mens du langsomt tilsætter olien.

Alternativ

Mayonnaise er en fed sag. Hvis du ønsker et mere fedtfattigt alternativ, kan du blande mayonnaisen med drænet yoghurt. I mange opskrifter bruges dijonsennep. Prøv til afveksling at tilsætte wasabi, peberrod eller friske krydderurter i stedet.

Vidste du at

Det franske ord mayonnaise dukkede op allerede i 1806, så mayonnaisen er en rigtig god, gammel klassiker.

Opbevaring

Efter åbning bør mayonnaise opbevares i køleskabet. Holdbarheden kan være længere end den angivne. Hvis mayonnaisen ændre smag, farve eller konsistens bør den kasseres.
1 år
I køkkenskab
uåbnet
2 måneder
I køleskab
åbnet