Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Ingefær

Brug

Ingefær er en knold og bruges som stærkt krydderi ligesom chili, peber, sennep og peberrod. Men ingefær kan mere end at gøre maden skarp og er måske det mest anvendelige af alle de stærke krydderier. I orientalske og indiske retter er ingefær et af grundkrydderierne i følgeskab med chili og hvidløg. Men ingefærs rene og friske smag kommer også til sin ret i kager, brød, is, te, øl og chutney over hele verden.

 

Tip

Frisk ingefær skal være blank i skindet og fast i kødet. Hvis skindet er rynket og indskrumpet, er kvaliteten ikke god. Frisk ingefær holder sig bedst i køleskabet og er holdbar i cirka to uger.

 

Alternativ

Ingefær er i familie med gurkemeje, kardemomme og galanga, som du i flere tilfælde kan prøve at bruge i stedet for ingefær.

 

Vidste du, at

  ingefær er rodknoldene på den sivlignende plante zingiber officinale? Planten bliver cirka en meter høj og stammer oprindeligt fra Asien, hvor den har været dyrket i flere tusinde år. Med tiden har den spredt sig til resten af verden. Ingefær er også et kendt naturlægemiddel, som bl.a. skulle hjælpe mod forkølelse og kvalme og give en god fordøjelse.

Opbevaring

Frisk ingefær bør opbevares i køleskabet. Skræl først ingefæren lige før du skal bruge den. Frisk ingefær kan fryses. Du behøver ikke skrælle ingefæren før frysning. Ingefær på glas kan opbevares i køkkenskabet. Efter åbning bør glasset opbevares i køleskabet.
10 måneder
I fryser
14 dage
I køleskab