Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Hytteost

Brug

Hytteost er værdsat for sin syrlige, men milde smag og for sin særprægede grynede konsistens. Hytteost er en fedtfattig friskost lavet på skummetmælk. Sommetider er der tilsat lidt fløde for at gøre smagen blødere. Et par skefulde hytteost frisker op på bagekartoflen eller i en sandwich. Brug hytteost i brøddej, tærter og cheese cakes. Eller sæt dit eget præg på hytteosten. Vend f.eks. hakkede rødløg, purløg, tomater og krydderurter i. Nyd hytteost til røget laks, til avocado, på et stykke brød eller med frugt som mellemmåltid.

 

Tip

Hytteost har en fedtprocent på 1½ - 4%. Det er lavt i forhold til andre oste. Hvis du ønsker en fedtfattig ost, er hytteost derfor et godt valg.

 

Alternativ

I stedet for hytteost kan du f.eks. bruge andre friskoste som rygeost, fromage frais eller flødeost. 

 

Vidste du, at

  hytteost var populær blandt de amerikanske nybyggere? Hytteost stammer oprindeligt fra Centraleuropa, men forbindes i dag mest med Amerika, hvor den hedder cottage cheese. I Danmark begyndte vi at producere hytteost efter Anden Verdenskrig, fordi de amerikanske styrker i Europa efterspurgte den.

Opbevaring

Hytteost bør opbevares i køleskabet i den købte emballage. Hytteost kan holde sig ca. 5-6 dage efter åbning. Husk altid at benytte en ren ske når der tages af osten. Det er med til at forlænge holdbarheden. Du kan ikke fryse hytteost.
14 dage
I køleskab
uåbnet
5 dage
I køleskab
åbnet