Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Avocado

Brug

Selv om vi spiser avocado som en grøntsag, er den i virkeligheden et bær. Men den består næsten ikke af sukker og er derfor ikke sød som andre frugter. I stedet er den værdsat for sin milde, nøddeagtige smag og sit bløde frugtkød, der giver fylde og cremet konsistens til dips, salater og andre kolde retter. Avocado spiller især godt sammen med salte madvarer som skinke og fisk. Prøv også moset avocado med salt på rugbrød. Eller mos en avocado og smag til med løg, chili, limesaft og hvidløg for den klassiske mexicanske dip guacamole.

 

Tip

En umoden avocado modner på 2-3 dage ved stuetemperatur. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du lægge den ved siden af bananer, æbler eller tomater. De udskiller stoffet ethylen, som fremmer modningen. Avocadoens kød bliver nemt brunt af luftens ilt, men bevarer sin grønne farve bedre, hvis du hælder lidt citronsaft over det.

 

Alternativ

I stedet for avocado som tilbehør til fisk kan du f.eks. bruge friske grønne asparges.

 

Vidste du, at

avocado stammer fra Honduras og betyder testikeltræ? Frugterne hænger ofte to og to på træet, hvilket forklarer, hvorfor de oprindelige folkeslag så ligheder mellem avocadoerne og de mandlige kønsdele.

Opbevaring

Opbevar avocado på køkkenbordet. Undgå at opbevare avocado sammen med tomater, æbler eller citrusfrugter. Det får den til at modne hurtigere og forkorter holdbarheden. Når avocadoen er moden, kan den holde sig 2-3 dage.
3 dage
I køkkenskab