Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Ærter

Brug

Friske ærter smager af sommer og er en klassiker i mange køkkenhaver. Nyplukket er de allerbedst, for ærter mister hurtigt smagen, når de er høstet. At åbne en bælg forventningsfuldt med et sprødt smæld og opdage melede, bitre eller bittesmå ærter, er som at trække en nitte i lotteriet. Ærter skal plukkes på den helt rigtige dag i sæsonen, for at de er tilpas modne og triller ud i hånden søde som slik. Nyd dem, som de er. Eller vend dem i salaten sammen med milde krydderurter. Ærter går godt til næsten alle milde retter. Stærke krydderier overdøver ærternes sødme. Kolde og varme supper tager med glæde i mod hele eller purerede ærter, og ærter drysser sommersmag over ris, pasta, fisk og kød.

 

Sæson

  Friske ærter er i sæson om sommeren, men du kan få frosne ærter året rundt. De fryses, når de er friske, og bevarer derfor vitaminerne.

 

Alternativ

  I stedet for almindelige grønne ærter, kan du evt. bruge sukkerærter, grønne bønner eller majs.

 

Vidste du, at

skandinaviske lande dyrker nogle af verdens bedste ærter, fordi vores kølige sommerklima er ideelt for ærter? Der findes flere forskellige sorter af ærter, og marværter er de mest almindelige i Danmark.

Opbevaring

Ærter opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Her kan de holde sig 5-7 dage. Ærter kan fryses i op til 10 måneder, men skal blancheres inden frysning.
10 måneder
I fryser
5 dage
I køleskab