Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Thaimad

Thailandsk mad er et sammensurium af smagsindtryk fra stærk til mild og sur til sød.

Det thailandske køkken er verdenskendt for retter som f.eks. tom kha gai (cremet kokossuppe), spicy oksekødssalat, khao pad (krydrede stegte ris med kylling/rejer), satay (marineret, grillet kød på spyd), pad thai (panderet med nudler og kylling), diverse variationer af sur-søde-salte saucer og stærke curries (gryderet baseret på karrypasta, kød/fisk og kokosmælk).

I Thailand varierer retterne og sammensætninger meget fra region til region. Ris er basiskost og spises som tilbehør morgen, middag og aften. Der spises typisk et måltid bestående af mange små retter, som deles af alle om bordet og måltidet spises altid med ske og gaffel. Thailandsk mad er kendetegnet ved brugen af friske råvarer, som tilberedes over en rygende varm wok. Den korte tilberedning betyder, at specielt grøntsagerne beholder deres friskhed, sprødhed og kødet dets saftighed.

Thailandsk mad kan være særdeles stærkt for vores nordiske smagsløg. Lav selv din egen karrypasta ved at blende af skalotteløg, hvidløg, chili (rød/grøn), ingefær eller galangarod, citrongræs, fiskesauce - Så bestemmer du selv, hvor stærk den skal være!

I de fleste supermarkeder finder du de karakteristiske ingredienser til thai-mad. De vigtigste ingredienser er nudler, kaffir limeblade (tørrede blade som smager parfumeret af lime), fiskesauce (smagsgiver, som fremstilles af fermenterede fisk), ingefær, citrongræs, karry-pasta (tyktflydende, stærk krydderblanding), palmesukker (gyldent sukker udvundet af palmetræ, minder om rørsukker), kokosmælk og Jasmin ris (aromatiske, løse ris).