Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Påskemad

Religiøs højtid med festlige og velsmagende familietraditioner.

Foråret buldrer af sted derude med nye friske grøntsager som rabarber, asparges og spæde salater. Så hvorfor ikke samle familien om et utraditionelt påskebord med røget lammekød, en lækker salat af spæde grønne salater, let bagte rabarber, avocado og sukkerristede valnødder og et langtidshævet brød bagt på godt groft hvedemel.

Påsken er en kristen højtid, som markerer Jesu død og genopstandelse. Helligdagene er for mange en anledning til at mødes med venner og familie over et veldækket påskebord. I mange hjem står menuen traditionelt på sild, æg, rugbrød, påskeøl og snaps. Andre har tradition for at spise lam i påskedagene.

Husk også påskeægget, som er børnenes hovedfokus i påsken. Mange maler selv påskeæg. Først pustes æggehvide og æggeblomme ud, man kan også købe et apparat til at fjerne æggets indhold og farver til at male det med i hobbyforretninger. Dekorerede påskeæg er en skik, der hænger sammen med gækkebreve, der stammer helt fra 1600-tallet. Senere er påskeægget af chokolade kommet til og traditionen byder, at påskeægget først gives på påskedag, som er påskens festdag.