Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Nytår

Det nye år skydes ind med et brag af en fest, også på middagsbordet. Nytåret er i mange hjem aftenen, hvor der serveres ny og spændende mad, nærmest symbolsk i forventningens glæde.

Den nu knap så populære nytårstorsk optræder ikke på hvert et bord denne aften, men traditionerne forlyder, at det netop er denne kogte herlighed, som har udgjort det festlige måltid i snart 300 år. Torskens lethed gør den ideel som festmad ovenpå en jul fyldt med tunge spiser. Traditionelt set serveres den med sennepssauce og små kogte kartofler. Er dit nytårsselskab ikke til den traditionelle torsk, så server for eksempel en let fortolkning af nytårstorsken som forret. Damp flotte stykker torskefilet let og server den på sprøde salater og urter vendt med sennepsdressing og nybagt brød.

De virkelige topscorer nytårsaften er de ekstravagante skaldyr, men også de mere luksuriøse udskæringer af okse og vildt kommer på det festdækkede bord. Desserten er som altid middagens finale og ved nytårstid bugner butikkerne af smagfulde tropefrugter, så brug dem til at smagsætte eller pynte med. Hold dessertportionerne små og delikate, så der er appetit til kransekagen sidst på aftenen.

Start aftenen med en let velkomstdrink, gerne den gode flaske champagne. Når uret nærmer sig 00 vil smagsløgene være lettere sløve, så nyd det bedste, mens sanserne er skarpest!
Resten af aftenen er det oplagt at lave forholdsvis lette drinks, både hvad angår fylde og alkoholstyrke. Lad champagnecocktails være aftenens tema og bland tør champagne med granatæblesaft, guiness øl eller brandy og passionsfrugt. Så bliver også aftenens drikkelse pompøse!