Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mormormad

”Ligesom mormor lavede den”, siger vi og drømmer os tilbage til den gang, hvor somrene var lysere og længere, der var rigelig med ål og høsten slog aldrig fejl, og midt i alle herlighederne serverede mormor den mest fantastiske mad!

Om vores hukommelse spiller os et pus, eller om mormors mad virkelig var bedre, er svært at sige. Du kan dog roligt give dig i kast med hendes gamle kogebog. Det er både velsmagende, nemt og hypermoderne at lave mormormad fra bunden!

Klassikerne går aldrig af mode
Frikadeller, hakkebøf og trifli har en fast plads i vores hjerter. De er uopslidelige favoritter, der er forankrede i vores madkultur. Mange af retterne er ikke så gamle, som vi tror, men hører til 1950’erne og 1960’erne – hvor grisen havde sin storhedstid og andelsmejerierne leverede den daglige mælk på dørtrinnet.
Tilføj klassikerne et ekstra pift, hvis de er blevet lidt støvede i kanten. En citronfromage smager skønt drysset med lidt rålakrids og serveret med friske hindbær, og hønsesalaten kan tilsættes ristede rodfrugter i små tern og friskhakket citrontimian – det er små ting, der gør mormormad til anderledes hverdagsmad.

Sylt til vinteren
Mormormad er ikke kun svinekød og simreretter med rigelig smør og et skvæt fløde. Syltning af alt fra agurker, græskar og asier til henkogning af pærer, æbler og bær er guld værd, mormor gjorde det primært for at forlænge holdbarheden, men det syrlige tilbehør passer glimrende til de tunge vinterlige kødretter.

Mormors søde tand
Hindbærsnitter, fløderand og gammeldags æblekage er et must på mormors kagebord – alle luksussager, men faktisk servede mormor oftest dessert hver dag. Grød kogt på byg, sagogryn eller bær og stenfrugter er typiske hverdagsdesserter som er røget lidt i glemmebogen. Så fat kartoffelmelet og sæt en gryde jordbær eller stikkelsbær på komfuret. Nyd frugtgrøden toppet med fløde/mælk, ristede nødder og makroner eller ristede havregryn.