Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mad i september

September er måneden, hvor sommer og efterår mødes. Den oftest milde overgang fra de lune, lyse dage til råkolde morgener, giver optimale betingelser for årets æble-, kvæde- og pærehøst.

Drag mod den nærmeste æbleplantage og nyd sammen med familien, glæden ved selv at trække frugten af kvist. Udnyt jeres høst til fulde og brug frugtkødet i kager, salater, chutney, mos og mange andre retter. Skræller og kernehus kan senere koges med krydderier til en velsmagende drik, som varmer helt ind i det kolde efterår.

Hassel- og valnødder er også klar til høst i september, de skal gerne tørre lidt inden brug, men smager intet mindre end fantastisk, direkte fra træet eller busken. Når nødderne først er tørre, holder de sig bedst i fryseren, men kan også gemmes i sprit (som kryddersnaps), sirup/honning eller sågar i en blommemarmelade, det giver ekstra fylde og lidt knas. Den friske nøddesmag i nyplukkede hassel- og valnødder er ideel i kombination med en af efterårets smagfulde hvide fisk, f.eks. brosme, kuller eller lange. En skindstegt filet, serveret med en frisk, syrlig salat af tynde skiver jordskok, æble, kogt perlespelt, nye hasselnødder, oliedressing, samt grøn salat, er en perfekt start på det tidlige efterår!