Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mad i november

Vinteren begynder så småt at ånde os i nakken, og dagene bliver kortere. November blev i gamle dage kaldt slagtemåneden og da middeltemperaturen ligger på omkring de 4,7 grader, giver det god mening, at man i sin tid ikke havde brug for køl, for at slagte i netop denne måned.

Det bliver i november mere belejligt at bruge længere tid ved simregryderne. Simremad fylder huset med en varm duft og indbyder til socialt samvær omkring bordet. Prøv gerne forskellige typer udskæringer af f.eks. okse, lam eller svin, som kræver lang tilberedningstid og leg med hidsige krydderier, som chili, karry, peberrod og sennep.
Den mørke tid lægger en dæmper på udvalget af dansk frugt og grønt. De danske æbler, rodfrugter og kål er stadig i topform, men udnyt også gerne udvalget af importerede citrusfrugter. De små populære mandariner og klementiner begynder at smage rigtig godt nu og det er oplagt at bruge deres friske, syrlige saft til at opveje den let søde smag af de danske rodfrugter. Giv bagte rodfrugter et skud frisk citrussaft eller brug citrusfileter i salater med kål og nødder.
Udnyt den hyggelige varme fra brændeovnen til at bage æbler, med lidt smør og farin, i et fad på toppen af den. Strålevarmen tilbereder langsomt æblerne, så de bliver møre som smør og let karamelliserede. Det er månedens nemme, velsmagende dessert, serveret med lidt god vaniljeis, duften i stuen er helt sikkert et novemberkapitel for sig!