Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mad i marts

Vinteren er på retur og det samme er kålrabi, grønkål og vinterkartofler. Nu tager i stedet forårets spirende lyksaligheder over og pibler trodsigt frem gennem sne og frost.

Rabarber skyder så småt sine spæde lyserøde og syrefulde skud. Udnyt den friske smag i en enkel rabarberkompot, nyd den til en saftig grydestegt kylling. Eller lav kompotten 1/1 med frosne jordbær og brug den i en klassisk rabarbertrifli, så smager desserten virkelig af forår.
Radiser og purløg er perfekte i de tidlige forårssalater, gerne i selskab med rygeost eller en klassisk mormordressing på basis af citron og fløde. Brug nye spinat-, brændenælde- og ramsløgsskud som pynt på moderne smørrebrød. Højtbelagt kan med de rette kombinationer af sæsonens råvarer og god krydring (tænk i salt, surt, sødt og bittert) være ren forårslykke, måske endda serveret i en af årets første rigtige solstråler. Prøv for eksempel groft rugbrød smurt med hjemmelavet ramsløgspesto og toppet med røget hellefisk, lynsyltet blomkål og friske skvalderkålsskud eller hvad med et stykke sprødt surdejsbrød med gedefriskost, bagte sursøde rabarber og frisk skovmærke.
Krebs er også så småt begyndt at dukke op i havene omkring Danmark. De enestående forårsskalddyr nydes bedst friskkogte som forret med citron, lunt brød og en hjemmerørt dildmayonaise.