Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mad i februar

Den sidste vintermåned er den hårdeste også på madfronten. Der er ofte små mængder frisk dansk grønt på hylderne og også i havene omkring Danmark er der stilstand. Derfor er februar måneden til kreativ tænkning, specielt i køkkenet. Få gang i forrådet og fut i februar-maden!

Krydderier skal der til – gerne af den stærke slags. De giver varmen og holder vinterens dårligdomme fra døren. Ingefær, chili, peberrod og karry er gode bud på de skrappe sager, som kan give maden i februar nyt liv. De virker i kolde såvel som varme retter, dog skal peberrod og wasabi tilsættes sidst i tilberedningen for ikke at miste smagen.

Få tømt ud i fryseren og brug gerne frosne grøntsager og kød til familiens måltider. De har stort set samme næringsindhold som de friske og smager fint, specielt i sammenkogte retter som for eksempel chili con carne eller som fyld i en kraftig tomatsuppe.

Februar er også måneden, hvor man kan tage dåserne i brug. Brug løs af forkogte kikærter, bønner og hakkede tomater. De lægger en god bund og giver fyldig smag til de førnævnte supper og gryderetter. Varier gerne og bland dem i salater, sammen med soltørrede tomater, optøede ærter, en god cremet feta og et drys grønt. Lad gerne drysset være karse og gerne fra din egen vindueskarm. For karse er ikke sæsonafhængig, specielt ikke når du selv dyrker den. Det sprudlende grønne liver op, i både mad og vinterslunkne sind.