Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Jul

Julen er tiden, hvor vi værner om store og små, hygger i fællesskab inden døre og holder familietraditionerne i hævd.

Julen bugner med julefrokoster og -godter. De klassiske retter spænder vidt og afhænger af egn og familie. Sild og leverpostej er klassikere på julefrokostbordet, mens ande-, gåse- og flæskesteg serveres til julemiddagen i langt de fleste hjem. Kål er klassisk tilbehør til juleretterne, rødkål, grønlangkål og i nogle dele af landet også stuvet hvidkål. Kartofler skal der også til julemaden, klassisk vendt i sødlig smørkaramel, bedre kendt som brunede kartofler. Finalen er den luftige, cremede og mandelfyldte risalamande, som serveres med lun kirsebærsauce. Herpå følger en bred vifte af julekager, krydrede pebernødder, brunkager og honningkager, såvel som milde vaniljekranse, fedtebrød og jødekager.
Julen er en fest og mange af de ting vi spiser i julen var førhen dyre at købe ind. Det er stadig en kostelig affære, men i dag har forbrugerne i højere grad mulighed for at vælge blandt forskellige kvaliteter. Hold hellere julebordet simpelt og brug lidt ekstra penge på friske, smagfulde råvarer. Så mindskes også mængden af rester efter gildet.

Pift julemaden op ved at søge inspiration på både den mere eksotiske krydderihylde og i det nordiske køkken. Giv den gas med grov sennep, peberrod og ingefær – det kan gøre julens retter til en mere interessant himmerigsmundfuld. Kom for eksempel lidt sennepsfrø i rødkålen, friskrevet peberrod over de sukkerkogte æbler eller lidt frisk ingefær i andefyldet.
Udvid også gerne julebordet med lidt grønt i form af rå salater baseret på kål eller rodfrugter, tilsmagt og toppet med frugteddiker, bløde oste, citrusfrugter og nødder. Groft brød mætter og giver en god bund inden snapsen kommer på bordet, så start december med at starte en surdej op, så er der grobund for mange smagfulde rugbrød til alle månedens festdag, såvel som hverdage.