Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Græsk mad

Olivenplantager, appelsinlunde og azurblåt hav præger det græske landskab og ikke mindst det græske køkken. Det græske køkken ligner de andre middelhavskøkkener, men har sine kendetegn.

Græsk mad er enkle retter, lavet på friske råvarer og godt krydrede med bl.a. mynte, hvidløg, oregano, timian, citron, persille og kanel.
Fisk og skaldyr krydres med hvidløg, citron, olivenolie og grilles, mens lam indgnides i mynte, hvidløg og helsteges over åben ild. Alt akkompagneret af mezedes (småretter) som tomatsalat, oliven, feta, tzatziki, pitabrød, vinblade med risfyld, dolmades, og smørbønner i tomat, urter og aubergine.

Moussaka er en anden kendt ”græker”, som minder om italiensk Lassagna, og består af hakket krydret oksekød bagt i lag med aubergine, tomat og kartofler. Grækerne holder generelt af fyldige og kødrige retter og her er stifado ingen undtagelse. Retten laves på okse- eller lammekød, som simrer mørt i adskillige timer med rødvin, krydderier og løg, serveret på ris er det en velsmagende ret, som ligger en solid bund.

Baklava, en lille stærk, sød kop kaffe eller en frappé (instant kaffe shaket med isterninger) er oplagte valg fra det søde hjørne af det græske køkken.

I Grækenland startes og afsluttes middagen nogle gange med en Ouzo, en anissmagende likør, som opblandes med lige dele vand. Mange græske retter er velegnede til at servere med dejlig græsk vin f.eks. nationalvinen Retsina, hvidvin tilsat harpiks og som heraf får en let enebæragtig smag.