Mangler du en ingrediens til kagen? Dette kan du erstatte den med

06. november, 2018

Hvad gør du, hvis du har lovet familien, at der dufter af hjemmebag, når de træder ind ad døren, men sukkerkrukken er tom, og dåsen med bagepulver er heller ikke blevet fyldt op af sig selv?

Fortvivl ej! Vi guider dig til hvilke ingredienser, du kan tilsætte som erstatning, hvis køkkenet er knap så veludstyret.

Du kan nemlig erstatte forskellige ingredienser på kryds og tværs. Nogle ingredienser kan du endda erstatte med noget helt andet. 

Dette kan du erstatte bagepulver med

Er uheldet ude og dåsen med bagepulver tom, er der heldigvis en udvej. Natron kan nemlig erstatte bagepulver.

Hvis man erstatter natron med bagepulver i dejen, skal man huske også at tilsætte et surt produkt, som fx citronsaft eller kærnemælk, da natron reagerer og hæver, når det kommer i kontakt med noget syrligt. Man skal dog være opmærksom på, at natron som erstatning for bagepulver kan give dejen en bitter smag. 

Dette kan du erstatte sukker med

Har der været tyve i sukkerkrukken, er der hjælp at hente i honningkrukken. Honning giver den søde smag, kagen selvfølgelig skal have. For hver 100 gram sukker i opskriften, erstatter du det med 70 gram honning. Du skal også sænke ovnens temperatur med 14 grader, når du bruger honning i stedet for sukker. Så dufter det snart af sødt hjemmebag i køkkenet. 

Dette kan du erstatte natron med 

Som du kan erstatte bagepulver med natron, kan du også erstatte natron med bagepulver. Når du erstatter natron, skal det erstattes med den dobbelte mængde bagepulver. Du skal dog være opmærksom på, at natron giver en mindre fyldig dej og mindre hævning. 

Dette kan du erstatte potaske med

Der skal potaske i brunkager, før kagerne knaser mellem tænderne, som de skal. Er din krydderiskuffe ikke udstyret med potaske, kan du i stedet tilsætte natron – det giver dog et mindre sprødt resultat, men det kan lade sig gøre. 

Dette kan du erstatte smør med

Erstat smør i din opskrift med kokosolie eller almindelig olie, men ikke når du bager småkager. Succesfulde småkager, som mormor lavede dem, skal være fulde af smør. Bager du en anden form for bagværk, kan du erstatte 100 gram smør med 85 gram olie.

Selvom der er hjælp at hente forskellige steder i køkkenet, når skuffen viser sig fra sin tomme side, anbefaler vi altid at følge opskriften nøjagtigt for at opnå det bedste resultat. Du kan også følge disse tips til perfekte småkager, som mormor lavede dem. 

Kilde: Samvirke