Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Sorte bønner med chili og koriander (Karen Bisgaard)

Servér som fyld i pandekager - gerne med fintsnittet salat og guacamole - eller som en slags dip med tortillachips og/eller stænger af gulerødder, blegselleri og agurk til. Også dejlig som pålæg på brød.
5
2 pers
30 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Jeg foretrækker så absolut variationen med de mange fed hvidløg! Smager også dejligt kold næste dag - man kan evt. spare på hvidløgene, hvis det er til madpakken... Andre bønner kan sagtens bruges, fx azukibønner, pintobønner, hvide eller brune bønner. Blot skal de kunne moses lidt med bagsiden af en ske under stegningen. Altså ikke kikærter. Og sorte bønner er altså bedst... Syltede korianderblade fås på glas i de fleste større dagligvareforretninger og er en glimrende erstatning for frisk koriander, der kan være svær at skaffe. Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Karen Bisgaard (karensunivers.dk).

Sådan gør du

  1. Steg løgene blanke i olien, uden at de tager farve, og tilsæt bønnerne. Befri chilierne for kerner og skær dem i ganske tynde strimler, der tilsættes bønnerne. Lad det stege mørt ved lav varme. Rør ofte i massen med en træske, så nogle af bønnerne moses. Tilsæt kogende vand i små skvæt undervejs, så det ikke brænder på og får en kartoffelmos-agtig konsistens.
  2. Når ca. halvdelen af bønnerne er kogt ud, tilsættes citronsaft og koriander, og der smages til med lidt salt.
  3. Lad mosen hvile nogle minutter, inden den serveres lun.

God appetit

Opskriften er fra Vegetarforening
Oprettet 28. februar 2011

Dine kommentarer til opskriften