3
4 pers
90 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Du kan krydre de grove flutes efter behag. Undlad fx fennikelfrø og tilsæt i stedet ½-1 spsk finthakket frisk rosmarin eller timian. Prøv også at tilsætte 2½ dl kogte speltkerner – det smager godt og giver brødet en saftig konsistens.

Næring

Energi pr.stk: 5481 KJ (1310 kcal) Energifordeling pr. 100 g. Protein: 11% Kulhydrat: 85% Fedt: 4%
  • Grovflutes 3-4 stykker

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren, og rør den sammen med fingervarmt vand i en skål.
  2. Stød fennikelfrøene groft i en morter eller med den flade side af en kniv, og kom dem i væsken sammen med salt, honning og fuldkornsmel, og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt det sigtede speltmel, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen.
  4. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt sammen – husk den må godt være lidt blød.
  5. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i 40 min. på et lunt sted.
  6. Form herefter dejen til 3-4 lange og smalle flutes, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Snit flutene på skrå med en meget skarp kniv, og drys med lidt ekstra groft mel.
  8. Dæk flutene med et viskestykke, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 30 min.
  9. Tænd ovnen på 225°.
  10. Bag flutene i den varme ovn i 20 min. til de er gyldne og sprøde, og afkøl dem på en bagerist.
  11. Servér flutene som tilbehør til aftenmaden, fx til en skål suppe eller en salat, eller fyld dem og spis dem som frokost-sandwiches.

God appetit

Opskriften er fra Kvickly
Oprettet 6. juli 2010

Dine kommentarer til opskriften