4
4 pers
210 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Sådan gør du

  1. Kom kikærterne i en skål med rigeligt vand og stil den i køleskabet 8-12 timer.
  2. Rids fedtkanten på skinkeculotten.
  3. Bland marinaden af fintrevet skal og saft af en appelsin, soja, olie og 3 tsk revet ingefær, og lad kødet marinere heri mindst 2 timer - gerne 1 døgn i køleskabet.
  4. Tag skinkeculotten op af marinaden og gem marinaden til saucen.
  5. Stil skinkeculotten midt i en kold ovn i et ildfast fad.
  6. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stå i ca. 50 minutter, til det er netop gennemstegt.
  7. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70 Grader, så er skinkeculotten færdig.
  8. Pak skinkeculotten ind i stanniol og lad den hvile i ca. 20 minutter. Gem skyen.
  9. Skær selleri i kikærtestore terninger.
  10. Kog de udblødte kikærter møre i bouillon i ca. 40 minutter.
  11. Hæld bouillonen fra og gem den.
  12. Rist selleri og kikærter let på en pande i skyen fra kødet.
  13. Tag dem af panden og hold dem varme i ovnen ved eftervarmen.
  14. Kom bouillonen fra kikærterne og marinaden på panden.
  15. Kog det godt igennem i nogle minutter.
  16. Tilsæt evt. lidt mere vand eller bouillon, hvis der ikke er sauce nok.
  17. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
  18. Smag til med salt, peber og sukker.

     

God appetit

Opskriften er fra Voresmad.dk
Oprettet 14. marts 2010

Dine kommentarer til opskriften