Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!
3.6666666666667
360 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Brødet er baseret på surdej, men har man ikke en surdej, så starter man blot fra nul og bager sit første brød, og her tager man surdej fra til brød nr. 2 – og så videre. Når du har en surdej, kommes den i dejen, der hvor basisdejen blandes med…resten af vandet, resten af durum…o.s.v.
Surdej står på køl, og bager man jævnligt, fx 1-2 gange om ugen, fungerer den fint. Hvis man holder en bagepause, starter man igen op, enten fra nul – eller man har haft sin surdej i fryseren.
Man kan arbejde lidt med at vælge, at en del af de 500 g økologisk hvedemel, kan være grahamsmel og/eller speltmel.
Dette brød er anvendeligt i så mange henseender – som ledsager til frokoster – salater og supper - og varme retter, hvor brød er oplagt. Brødet er også god ledsager til en god ost eller lækkert syltetøj. Og det kan spises friskt eller daggammelt, ristet. Daggammelt er det genialt til en brødsalat – panzanella. Og skåret i tern og ristet i olivenolie med et drys salt, får man de lækreste hjemmelavede brødcroutons.

Næring

Kulhydrat: 43.0% Fedt: 15.0% Protein: 5.0% 0 kcal

Sådan gør du

  1. Bland gær med 0,5 dl af de 5 dl vand og 2 spsk. af de 200 g durummel. Stil det med et fugtigt klæde over, lunest i køkkenet i 1 time.
  2. Bland det med resten af vandet (4,5 dl), resten af durummel, olie, honning, salt og hvedemel. Har du røremaskine, så kør dejen her. Ellers fungerer det også med håndkraft.
  3. Stil nu dejen til hævning, lunest i køkkenet, under et fugtigt klæde min. 4 timer. Eller stil det på køl til langtidshævning, natten over.
  4. Tænd ovnen på 225 grader.
  5. Tag først 300 g surdej fra og stil den på køl.
  6. Hæld dejen over på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag det i en time. Bank på det, lyden skal være hul, så er det færdigbagt.
  7. Pak brødet ind i et fugtigt klæde, så vil du få en sprød, men en skorpe, der er til at skære og bide i.

God appetit

Opskriften er fra Fakta
Oprettet 7. marts 2013

Dine kommentarer til opskriften