4.25
4 pers
50 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

(bland evt. en anden olie-eddike dressing, hvis du ikke kan få fat i ovenstående ingredienser)
Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Lisbeth Tordendahl.
  • Du skal bruge

  • Dressing

    • 1½ spsk
      umesu (umeboshieddike - ume plum seasoning)
    • 3 spsk
      brun riseddike
    • 1½ spsk
      ekstra jomfruolivenolie
    • 1 stort fed

Sådan gør du

  1. Skær toppene af og skrub rødbederne rene. Skær hver rødbede i 8 både (de aflange i 1½ cm tykke skiver) og kom dem i en gryde. Hæld vand ved så det lige knap dækker, tilsæt lidt salt og kog under låg 10-12 min.
  2. Skær imens de vaskede rødbedeblade og –stængler ud i ca. 1 cm tykke strimler og stykker.
  3. Bring lidt vand i kog, tilsæt løg og kog uden låg 1 min. Tag løgene op med en hulske og kog derefter blade og stængler i det samme vand, når det atter koger. Kog dem let.
  4. Lad alle grøntsager dryppe af og bland dem i en skål med dressingen.
  5. Lad retten trække minimum 30 min. inden servering.

God appetit

Opskriften er fra Vegetarforening
Oprettet 26. februar 2011

Dine kommentarer til opskriften