3.5777777777778
4 pers

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Næring

Energi pr. person: 2552 kJ (610 kcal) Protein: 24 % Kulhydrat: 44 % Fedt: 33 %
  • Til gullash med paprika

    • 500 g
      oksesmåkød
    • 4 stk
      store løg
    • 1 spsk
      oliven- eller rapsolie
    • 3-4 fed
      hvidløg
    • 1 spsk
    • 2-4 spsk
      tomatkoncentrat
    • 8 stk
      gulerødder
    • Ca, 1 spsk
      sød paprika
    • 1 tsk
      hel kommen
  • Jævning

    • 1 1/2 spsk
      majsstivelse (maizena)
    • 3 spsk
      koldt vand
  • Drys

    • 2 spsk
      hakket persille
  • Til kartoffelmos

Sådan gør du

  1. Vask hænder.
  2. Mål alle varer af.
  3. Til gullash med paprika: Skær kødet ud i stykker på 2 x 2 cm.
  4. Pil og hak løgene. Pil hvidløgsfeddene.
  5. Varm olie og smør i en tykbundet gryde. Brun kødet på alle sider.
  6. Tilsæt løgene og steg dem med et par minutter.
  7. Rør tomatpuré i retten.
  8. Rør knust hvidløg i retten.
  9. Tilsæt 1/2 liter vand og lad retten småkoge under låg ca. 30 min.
  10. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på ca. 1 cm.
  11. Kog gulerødderne i gryden ca. 5 min.
  12. Skyl persille i koldt vand. Lad det dryppe godt af på rent køkkenrulle. Hak persillen.
  13. Rør majsstivelsen med koldt vand. Rør blandingen i retten og kog 3-4 minutter. Rør godt i gryden.
  14. Krydr gullashen med paprika og kommen. Kog et par minutter og smag til med salt, peber og krydderier.
  15. Spis gullash med kartoffelmos. Drys med persille.
  16. Til kartoffelmos: Skræl kartoflerne
  17. Skær store kartofler i mindre stykker.
  18. Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, der dækker. Tilsæt ikke salt til kogevandet.
  19. Kog kartoflerne ca. 20 min. til de er møre.
  20. Hæld kogevandet fra, gem lidt i en skål.
  21. Mos kartoflerne med et piskeris eller en stavblender.
  22. Hæld mælk i mosen og varm den igennem ved svag varme og rør.
  23. Rør smør i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.

God appetit

Opskriften er fra GoCook
Oprettet 27. oktober 2010

Dine kommentarer til opskriften