Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!
3.6666666666667
4 pers

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Sådan gør du

  1. Frigør ”skafterne” for kød, så de enkelte ben er helt nøgne, knæk rygstykkerne forsigtigt i leddene, så de kan bøjes mod hinanden og danne en ring med bagsiden udad.
  2. De to kødstykker bindes sammen med bomuldssnor.
  3. Form evt. et stykke folie til en kugle, som passer i midten af kronen for at holde på formen.
  4. Knus hvidløg sammen med salt og krydderier, rør det i smørret og gnid lammekronen jævnt over det hele.
  5. For at undgå at ”skafterne” bliver sorte, kan de dækkes med alu-folie under stegningen.
  6. Varm ovnen til 220 grader og steg kronen i 15 min til den er brunet.
  7. Skru ned til 165 o C og steg videre i 20 min.
  8. Mærk nu på kødet som skal føles spændstigt hvis det skal være rosa stegt.
  9. Lad kronen hvile i 15 minutter.
  10. Kog bradepanden af med lidt citronsaft og hvidvin, montér med smør og server saucen til.
  11. Ved anretningen kan kronen fyldes med en god grønsagsstuvning og alu-folien erstattes af hvide papirmanchetter.
  12. Lammekronen udskæres til enkelte koteletter ved bordet.
  13. Tilbehør:
  14. Server råstegte kartofler og en bønnesalat til.

God appetit

Opskriften er fra Irma
Oprettet 2. december 2010

Dine kommentarer til opskriften