0
4 pers
180 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Sådan gør du

  1. Skyl og efterse anden og tag posen med indmad ud.
  2. Gnid indvendigt og udvendigt med salt og peber og fyld evt. med svesker og æbler, bind anden op med stegesnor og luk gumpen med et par kødnåle, det kan være en fordel at sætte vingerne fast med et par kødnåle yderligere.
  3. Sæt anden i en kold ovn, på en smurt rist med en bradepande under ved 150 °C i 2 1/2- 3 timer.
  4. Skum fedtet fra stegeskyen når anden er færdig, lidt af fedtet bruges til rødkålen og resten kan gemmes, stegeskyen skal bruges til sovsen.
  5. Sautér indmaden i olien et par minutter og tilsæt gulerod, løg, selleri/pastinak, efter ca. 3 min. tilsættes vand og stegesky.
  6. Kog fonden ind til ca. halvdelen og sigt.
  7. Lav en melbolle af smør og mel, og tilsæt gradvist andefonden, smag til med salt, peber og evt. ribsgelé.
  8. Smelt smør og tilsæt rødkål og æble.
  9. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg til rødkålen er mør; ca. 45 min.
  10. Smag til med sukker og eddike.
  11. Kog vand, sukker og citron op i en gryde, tilsæt æbler, kog sagte i ca. 3 min og stil på køl.
  12. Sigt æblerne før servering og server med lidt ribsgéle.
  13. Brune kartofler: Strø sukker på en pande, og tilsæt smør når sukkeret er smeltet , når karamellen er samlet tilsættes kartoflerne. Pas på det kan sprutte, rør kartoflerne rundt i karamellen i ca. 10 min. og servér.
  14. Kog 800 g hvide kartofler og strø med hakket persille.
  15. Server den varme and med rødkål, brune og hvide kartofler, æbler med gele og andesovs.

God appetit

Opskriften er fra Kvickly
Oprettet 6. juli 2010

Dine kommentarer til opskriften