Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!
4.3333333333333
6 pers
300 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

En gås kan ud over flommen smelte op til en liter fedt fra. Jeg blander det til fuglemad, men man kan også blande flæskestegsfedt i, så får fedtet en passende konsistens. Smid endelig ikke det flydende fedt i vasken, så kan den hurtigt stoppe til. Der er nok af sultne fugle der gerne kommer tæt på boligen. Den kolde jul 2010 fløj en musvåge med flommen fra gåsen.
  • Gåsen

  • Sovsen

    • ½ l
      Stegesky, skummet for fedt
    • 2 dl
      Meljævning (ca.)
    • 1 teske
      kulør

Sådan gør du

  1. Gåsen renses grundigt med koldt vand indvendigt og udvendigt. Fedtkirtlen øverst på gumpen skæres bort (den smager bittert)
  2. Fedtet (flommen) ved gumpen tages fra (det er fint i en snor til havens fugle).
  3. Indmaden tages ud af posen og steges med på bradepanden.
  4. Det yderste af vingespidserne klippes af.
  5. Gåsen gnides indvendigt med salt og peber, og fyldes med skrællede findelte æbler og svesker.
  6. Gumpen syes sammen eller stikkes sammen med kødnåle.
  7. Gåsen gnides udvendigt med salt.
  8. Gåsen lægges på rist i bradepanden, med brystet nedad (de første 45 min) i en 160 grader varm ovn.
  9. Gåsen tages ud. Fedtet hældes fra. ½ liter kogende vand hældes ved, og den steger videre ved de 160 grader i ca. 3 timer. Midtvejs hældes yderligere væske ved. ca. ½ liter, gerne lidt hen over gåsen også.
  10. Stegeskyen hældes fra i en gryde og gåsen bruner med brystet opad ved 250 grader og åben ovnlåge.
  11. Gåsen hviler mens sovsen tilberedes, og det øvrige tilbehør anrettes.
  12. Gåsen bæres hel ind pyntet med flag og manchetter, og trancheres ved bordet.
  13. Husk at lægge lidt af gåsens fyld med på tallerkenen.
  14. Sovsen tilberedes af stegeskyen, hvor så meget som muligt af fedtet er skummet fra.
  15. Når skyen koger op jævnens den med en meljævning, farves med kulør og smages til med salt og peber.
  16. Server hvide kartofler, brunede kartofler og lun rødkål til.

God appetit

Opskriften er fra Anitasmad
Oprettet 28. november 2012

Dine kommentarer til opskriften