Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Kransekage, et nytårslommeur

En rest julemarcipan (100 g ren rå), er nok til to pæne ringe. Her med en flettet krans af lakridssnøre, til et lille lommeur.
0
4 pers
40 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Marcipanmassen kan også trilles til 15 små kugler, der pyntes med en nød/mandel/valnød, og bages som små kransekagedesserter. Det er en god måde at få brugt en marcipanrest på.

Sådan gør du

  1. Marcipanen rives groft på råkostjern.
  2. Æggehvide, finknust tvebak og flormelis æltes i.
  3. Marcipanmassen deles i to og trilles til 2 pølser (30 cm lange).
  4. Pølserne formes til 2 ringe, og bager ca. 15 min, ved 150 grader, til de er gyldne.
  5. Glasur røres sammen (den skal være tyk) og kommes i plastpose.
  6. Når ringene er lune klippes et meget lille hul i posen og ringene pyntes.
  7. To kartonskiver med en diameter som kransekageringene limes sammen og tegnes til en urskive.
  8. 3 lakridssnøre flettes til en kæde og sættes om uret. Proppen af en lille chokoladeflaske kan fungere som knap på uret.
  9. Pynt rundt om med resten af snøren, den skal nok blive spist.
  10. GODT NYTÅR

God appetit

Opskriften er fra Anitasmad
Oprettet 30. december 2013

Dine kommentarer til opskriften