Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Kardemomme/kanel kager med Fingertang

Pga. tangen er kagerne regulære energi boostere. Bør derfor ikke overdoseres. Max. 3 om dagen, tidligt på dagen, ej om aftenen ;-)
5
20 pers
160 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Andre former for tang kunne også have været anvendt, lige som de andre ingredienser naturligvis ikke behøver at være slavisk de samme som her anvendt. Jeg har ikke prøvet med Wakame tang man kan købe online. Det er da et forsøg værd. Helt nemt tilgængeligt kan man jo ikke sige Fingertang er, når det står på en dybde af 4 meter og dybere i havet.
  • Du skal bruge

    • 10 g
      tørret Fingertang, i dette tilfælde høstet på 4 meters dybde ud for Besser Rev, Samsø
    • 500 g
      saltet smør, i dette tilfælde Mælkebøttesmør fra vadehavsmejeriet Osterhusumer
    • 500 g
      økologisk sukkerroe sukker
    • 20 stk
      hele bælge kardemomme. Fordelen ved frisk kværnet kardemomme er, at de æteriske olier er intakte
    • 2 tsk
    • 2 stk
      æg fra fritgående høns
    • 800 g
      økologisk hvedemel, i dette tilfælde Nyborggaards økologiske hvedemel, stenkværnet med kim og fibre
    • 9 tsk

Sådan gør du

  1. Jeg startede med at smelte smørret i en gryde.
  2. Imens smørret smeltede ristede jeg tangen på brødrister i 4 min. Ellers kan man ikke pulverisere det.
  3. Jeg lod tangen køle af, findelte det med fingrene og gjorde det til fint pulver i en elektrisk kaffemølle.
  4. Det smeltede smør hældte jeg op i en stor skål, tilsatte sukkeret og det pulveriserede tang.
  5. Kardemomme bælgene knuste jeg med let tryk i stenmorteren. Så er det nemt at fjerne skallerne. Kardemommefrøene dufter herligt af deres æteriske olie mens de kværnes til pulver :-)
  6. Jeg tilsatte kardemomme og kanel.
  7. Jeg rørte rundt i det mange gange med mellemrum for at lade indholdsstofferne fra tangen gå op i en højere enhed med de øvrige ingredienser. Der er smagsfremmende glutamat i Fingertang. De 160 min. er en cirka angivelse. Jeg stod op 05.30 søndag morgen og kagerne var færdigbagt ved middagstid. I tidsrummet lavede jeg alt muligt andet også, man har som sine gøremål en søndag formiddag ;-)
  8. Da massen var rimeligt nedkølet slog jeg de to æg ud i en lille skål og tilsatte dem.
  9. Bagepulveret blandede jeg sammen med melet før det trinvis blev tilsat. Da det til sidst blev for tungt at ælte med grydeske tog jeg latexhandsker på og håndæltede dejen godt og grundigt. Det er rimeligt nemt at gøre med næverne ;-)
  10. Dejen fik lov at stå og hvile sig, mens Margot bagte tangboller til brunch.
  11. Ved hjælp af en teske og iført latexhandsker blev det til 3 hele plader kager, taget med teskeen og trykket sammen med fingrene. Det var nemmere end ved min forrige kageopskrift. Sikkert fordi vi denne gang havde æg i huset.
  12. Bagetiden var ti minutter ved 200 grader.

God appetit

Opskriften er fra Thorkil Degn Johansson
Oprettet 14. november 2011

Dine kommentarer til opskriften