0
6 pers
120 min

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Det er vigtigt at så meget af det hvide kød pilles af appelsinerne ellers bliver de for bitre.
  • Løse ris

    • 2 dl
      langkornede ris
    • 3 dl
      vand
  • Appelsinkompot

    • 4 stk
      appelsiner
    • 1 dl
      vand
    • 2 dl
      sukker
  • Fyld

    • 2½ dl
      piskefløde
    • 8 stk
    • 3/4 dl
      cointreau (appelsinlikør)
    • 1 tsk
      vaniljesukker

Sådan gør du

  1. 3 dl vand til ris bringes i kog og 2 dl ris drysse i.
  2. Risene koger ved svag varme og med låg i 12 min. sluk for varmen og lad dem stå endnu 12 min.
  3. løsgør risene med en gaffel.
  4. Imens laves appelsinkompot af 4 skrællede appelsiner i skiver.
  5. 1 dl vand og 2 dl sukker bringes i kog og de skiveskårne appelsiner lægges i.
  6. Det hele koger med låg i 5 min.
  7. Appelsinskiverne tages op og væsken dampes ind til ca. 2 dl.
  8. Ris og appelsinvæsken blandes og køler af.
  9. Fløden piskes og blandes forsigtigt i de afkølede ris.
  10. I bunden af en skål lægges makronerne (knuste eller hele)
  11. Appelsinlikør hældes over
  12. Appelsinrisene hældes over
  13. Skålen pyntes med de kogte appelsiner.
  14. Er der for mange appelsinskiver kan de serveres til.

God appetit

Opskriften er fra Anitasmad
Oprettet 30. november 2013

Dine kommentarer til opskriften