Havregrød med rabarber og nødder

Havregrød er en god start på dagen for både børn og voksne. Prøv dig frem med forskellige krydderier og find frem til din personlige favorit.
0
4 pers

Tilføj til liste

Du skal være logget ind for at kunne tilføje opskrifter til en huskeliste.

Send to friend

You need to login to send this recipe to your friend

Tips til opskriften

Brug eventuelle rester til grødkiks eller lav en ekstra stor portion når du alligevel er i gang. Lun grøden og smør den i et tyndt lag ud på et stykke bagepapir. Bag grøden ved 160 grader i ca. 15-20 minutter til grøden er sprød som kiks.

Næring

Energi pr. barn: 1573 kJ (375 kcal) Kulhydrat: 61 % Protein: 12 % Fedt: 27 % Energi pr voksen: 1984 (472 kcal) Kulhydrat: 61 % Protein: 12 % Fedt: 27 %

Sådan gør du

  1. Hæld mandlerne på en tør stegepande
  2. Tænd for blusset, og rist mandlerne til de har fået lidt farve
  3. Vask æblerne, fjern kernehus og skær dem i tern
  4. Skyl rabarber og skær den i meget tynde strimler
  5. Kom havregryn, vand, kardemomme og æbletern i en gryde
  6. Sæt gryden på blus og kog til det bliver tykt. Det tager cirka 2-3 minutter. Husk at gøre rundt så det ikke brænder på. Juster eventuelt grøden med lidt mere vand hvis du synes den er for tyk
  7. Hæld grøden i fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  8. Læg rabarber og mandler på toppen og hæld lidt honning over

God appetit

Opskriften er fra Coop
Oprettet 5. november 2012

Dine kommentarer til opskriften