Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Timian

Brug

Til løgsuppe, kartoffelretter, oksekød og gule ærter. Smagen bliver kraftigere ved opvarmning. Kendes fra middelhavskøkkenet og det nordiske køkken. Mod vest i Danmark vokser smalbladet timian på hede og i klit, mod øst findes bredbladet timian på overdrev. Havetimian i haver og potter blomstrer overdådigt og overvintrer med lidt held. Timian er en gammel læge- og krydderurt. Brugt mod hoste og infektioner i luftvejene på grund af sit indhold af thymol, som er antimikrobielt og tidligere var udbredt hos danske tandlæger.

Opbevaring

Afskåren timian opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Timian kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning. Den frosne timian kan f.eks. bruges i kødsaucer, supper eller lignende retter. Timian i potte opbevares bedst på køkkenbordet. Undgå at stille potten i direkte sollys. Tørret timian bør opbevares mørkt, f.eks. i dit køkkenskab.
6 måneder
I fryser
10 dage
I køleskab