Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Spidskommen

Brug

 Spidskommen har en aromatisk, varm og dyb smag og duft. Den er krydret, jordagtig og en anelse bitter. Spidskommen er et af de mest elskede krydderier i Mellemøsten og Nordafrika, men har også hjemme i indisk, europæisk og mexicansk mad. Brug stødt spidskommen eller køb hele frø og mal dem selv. Spidskommen, kikærter og hvidløg er uundværlige i hummus. Couscous, lammegryde og chili con carne tager også taknemmeligt imod spidskommens varme. Spidskommen er krydret, men samtidig nem at sætte sammen med andre krydderier. Prøv f.eks. at give spidskommen selskab af kanel, kardemomme eller chilipulver.   

 

Tip

Pas på ikke at forveksle spidskommen med kommen. De smager helt forskelligt og kan ikke erstatte hinanden i maden. 

 

Alternativ

Spidskommen er ingrediens i mange krydderiblandinger, som du kan bruge i stedet for ren spidskommen. Prøv f.eks. karry, garam masala eller cajun. 

 

Vidste du, at

  spidskommen er frugterne fra en skærmplante? Planten er i familie med fennikel, anis og dild. Spidskommen har ry for at være god ved fordøjelsen og skulle hjælpe mod luft i maven. Den æteriske olie fra spidskommen bruges sommetider i parfumer.

Opbevaring

Spidskommen bør opbevares tørt og mørkt i en lufttæt beholder, f.eks. i dit køkkenskab eller skuffe. Stødt spidskommen har kortere holdbarhed end hel spidskommen.
6 måneder
I køkkenskab