Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Spaghetti

Brug

 Spaghetti er nærmest indbegrebet af tørret pasta og er typisk lavet på durummel og uden æg. Spaghetti er nem at gå til i køkkenet og populær over hele verden. Måske fordi dens lange, tynde form fordeler sovsen godt. Spaghetti optræder ikke mindst som spaghetti bolognese med kødsovs eller med kødboller i tomatsovs. Andre italienske klassikere er spaghetti puttanesca med tomat, oliven, kapers og hvidløg og spaghetti alla rustica med hvidløg, ansjoser og oregano. Spaghetti carbonara med pancetta eller bacon, hvidløg, fløde, æg og ost er lækker og cremet. 

 

Tip

 Tomatsovs, pesto eller olivenolie med hvidløg og reven parmesan er enkle og velsmagende sovse, der er hurtige at tilberede og klæder spaghettien.

 

Alternativ

Du kan købe spaghetti i forskellige tykkelser. Men prøv også en af de mere kunstfærdige former for tørret pasta. F.eks. konkylieformede eller sneglelignende typer, som opsamler sovsen perfekt.

 

Vidste du, at

pasta betyder dej på italiensk? Der findes to typer pastadej – en uden æg (tørret pasta) og en med æg (frisk pasta). Den simpleste er uden æg og er formentlig også den oprindelige form for pasta. I Danmark spiser vi mest pasta som hovedret, men det er i virkeligheden ikke særligt italiensk. Typisk serverer italienere pasta som en relativt let ret mellem forret og hovedret.

Opbevaring

Tørret pasta bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Frisk pasta bør opbevares i køleskabet. Rester af kogt pasta og andet tilberedt mad kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.
2 år
I køkkenskab