Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Sirup

Brug

 Pandekager, müsli, yoghurt, ost, brunkager, sovs og marinader. Listen er lang over ingredienser og retter, som kalder på lidt flydende sukker. Brug sirup i alt, der trænger til sødme med et hint af karamel. Sirup er som sukker og karamel i skøn forening og i en snæver vending. Lys sirup er den mildeste, og den klæder desserter og pandekager. Mørk sirup er kraftigere i smagen og bedst til marinader. Ahornsirup, som er fremstillet af ahorntræets saft, er måske den mest populære sirup med sin karakteristiske søde smag og rødbrune farve.  

 

Tip

Brug sirup i stedet for smør og sukker, når du laver brunede kartofler, og det skal være nemt. Varm sirup på en pande og vend kartoflerne i. 

 

Alternativ

 I stedet for sirup kan du f.eks. bruge sukker eller akaciehonning.

 

Vidste du, at

  sirup fremmer gæringen i brød? Gæren æder siruppen under hævningen. Så selv om brødet indeholder sirup, vil det være sukkerfrit, når det er færdigbagt. Sirup giver også brød en sprød skorpe og holder det saftigt i længere tid. 

Opbevaring

Sirup bør opbevares tørt og køligt, f.eks. i dit køkkenskab. Holdbarheden kan forlænges ved at opbevare sirup i køleskabet.
1 år
I køkkenskab
2 år
I køleskab
6 måneder
I køleskab
åbnet