Tema

Nemme opskrifter med rødbede

Til hverdag og fest

Rødbede er meget mere end den syltede variant – selvom man bestemt ikke skal kimse af en god leverpostejmad med syltet rødbede på toppen! Den vitaminrige grøntsag har en dejlig sød, lidt jordagtig smag, der går godt sammen med både stærke smage, som sennep og peberrod, og syrlige elementer, som æbler eller eddike. 

... og så elsker vi altså bare den smukke, røde farve! 

Bagt, syltet, stegt eller rå? 

Der findes et utal af måder, du kan tilberede og spise den røde rodfrugt. Den kan syltes, og bruges som tilbehør til fx frikadeller, den kan bages i ovnen med salt og olie som et alternativ til kartofler, den kan skæres i stave og steges sprød på panden, den kan rives og bruges rå i salater eller den kan koges og skæres i tern, som blandes med fx feta og valnødder som lunt tilbehør til middagen. 

 

 

Hvilken rødbederet har du lyst til?