Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Rødbede

Brug

 Herhjemme har vi tradition for syltede rødbeder, som fuldender leverpostejmaden på en dansk frokosttallerken. Med sin lidenskabelige farve og sure smag spiller skiverne op til dansk smørrebrød, frikadeller og skipperlabskovs. Men rødbede kan også gøre et væld af andre retter til farverige oplevelser. Skræl den, riv den rå og bland den i græsk yoghurt med hvidløg til en rød tzatziki. Eller skær rødbeder i stave, bag dem en lille time i ovnen med balsamico og olie ved 200 grader, og nyd dem som tilbehør til kød. Du kan også gøre som i Rusland og bringe rødbederne i kog til en traditionel Borsjtj-suppe. Sæson: Friske rødbeder er i sæson fra august – marts.

 

Tip

 Køber du rødbeder med blade på toppen, så spis bladene som salat. Du finder også bladene i bakker eller poser, typisk som salatblandinger, i butikkerne. Bladene er små og hører derfor til i kategorien baby leaves. Rød Mangold og Bulls Blood er to populære typer af rødbedeblade. De har en mild smag af rødbede og en let nøddeagtig eftersmag.

 

Alternativ

 Du kan få rødbeder i røde, hvide, gule og bolsjestribede varianter. I stedet for rødbeder kan du f.eks. bruge gulerødder eller pastinak.

 

Vidste du, at

citronsaft eller kaffegrums med opvaskemiddel efter sigende kan hjælpe, hvis du har fået røde hænder af rødbeder? Farven er flot i maden, men kan være lidt af en prøvelse under tilberedningen, hvor hænder og skærebræt suger saften til sig. For at undgå det værste griseri kan du f.eks. tage et par engangshandsker på. Skal du koge rødbederne, så kog dem med skræl. I gryden flyder en del af farven ud i vandet. Når rødbederne er kogt, er det nemt at smutte skrællen af uden at blive alt for rød. Du kan også bage rødbederne med skræl og pille dem bagefter.

Opbevaring

Tag rødbederne ud af posen og put dem i en plastikboks. Opbevar dem i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig bedst.
2 måneder
I køleskab