Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Ris

Brug

 Ris er den vigtigste afgrøde for mere end halvdelen af jordens befolkning og er en uundværlig basisingrediens i madkulturer over hele verden. Hvad ville for eksempel japansk sushi, indonesisk ristaffel, spansk paella, italiensk risotto og vores egen risengrød være uden ris? Du kan bruge ris på uendelige måder i køkkenet, for eksempel som tilbehør til gryderetter, fisk og kylling og i desserter.

 

Tip

 Du kan købe et hav af forskellige ris, men sørg for at vælge den type, der passer til den mad, du vil lave. Det er afgørende for, om dit måltid kommer til sin ret. F.eks. bliver risotto fuldendt i smag og konsistens, hvis du bruger ægte rundkornede risotto-ris.

 

Alternativ

 I stedet for ris kan du f.eks. bruge knækket hvede, couscous eller bulgur.

 

Vidste du, at

der findes cirka 8000 underarter af ris, og at ris er den eneste kornart, der næsten udelukkende bruges til menneskeføde? Ris stammer fra Sydøstasien og kom til Europa med maurerne omkring år 700. I dag bliver ris dyrket på alle kontinenter på nær Antarktis. Det meste bliver spist, hvor det dyrkes. Kun 5-6% handles internationalt. I Danmark er det gennem de sidste tyve år blevet mere og mere almindeligt at spise ris som tilbehør i stedet for kartofler.

Opbevaring

Ris bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig ris i direkte sollys. Kogte ris og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.
2 år
I køkkenskab