Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Mango

Kendetegn

Stor oval frugt. En moden mango kan både være grønlig, gullig og rødlig. Den skal give efter for et let tryk, og dufte sødt. Den modne frugt kan have små sorte pletter på skindet.

Anvendelse

Skær den store sten i midten fra. Spis mango som den er, og brug den til asiatiske retter, smoothies, saft, marmelade og chutney. Mango smager sødt og aromatisk.

Ernæring

Mango indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, E-vitamin og B-vitaminer og mineralet kalium.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.

Opbevaring

Opbevar mango ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Du skal dog være opmærksom på, at mango kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Inden frysning bør mangoen skæres i skiver eller stave. Efter optøning kan frugten anvendes til f.eks. frugtgrød eller smoothies.
10 måneder
I fryser
3 dage
I køkkenskab
7 dage
I køleskab