Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Løg

Brug

Løg er uundværlig i køkkenet. Både som krydderi og som grøntsag. Uden løg ville alverdens retter være tamme, for løg er en af de ingredienser, der bygger maden op og giver den liv. Kepalløg, zittauer og zhauer er de sorter, vi kender som almindelige gule løg med bronzefarvet skal. Rå og skarp eller svitset og sød. Løg brillerer på utallige måder. Hvad ville f.eks. hakkebøffen, pastasovsen, sildemaden eller hotdogs være uden løg? Skær dem i kvarte og bag dem med rodfrugter og timian eller rosmarin. Lad løg spille hovedrollen i en løgsuppe eller løgtærte. Eller bag hele løg sammen med stegen og giv kraft til sky og sovs. Mulighederne er uendelige, så længe løgene ikke bliver branket. Det gør dem bitre og uspiselige.

 

Tip

Lugten af rå løg på hænderne kan være svær at slippe af med. Men et husråd siger, at det hjælper at gnide hænderne i citronsaft. Prøv det.

 

Alternativ

Løgfamilien er stor. Prøv f.eks. skalotteløg i stedet for almindelige løg i varm mad. Eller brug rå rødløg, salatløg og forårsløg, som river mindre i næsen end de almindelige.

 

Vidste du, at

  løg stammer fra Centralasien, hvorfra de har spredt sig til resten af verden med tiden? Løg er afbildet i pyramiderne i Egypten. Romerne bragte løg til Nordeuropa, mens løg først kom til Amerika langt senere med Colombus.

Opbevaring

Opbevar løg i køleskabet. Tag dem ud af posen og læg dem i en plastikboks, så holder de sig længe.
14 dage
I køkkenskab
3 måneder
I køleskab