Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Laks

Brug

Laks ligger i top ti over de mest populære fisk på danskernes tallerken. Med sit karakteristiske, lyserøde kød sætter laks kulør på ethvert fiskebord. Den farvestrålende fisk kaldes også fiskenes konge. Kødet er saftigt og fast og kan tilberedes på endeløse måder uden at blive ødelagt. Steg eller grill et par laksekoteletter, eller bag dem i ovnen i bagepapir på en bund af grøntsager. Det kraftige kød smager godt med smeltet smør, men kan også sagtens holde til en bearnaise- eller hollandaisesovs. Røget og gravet laks er hurtigt og enkelt at gå til. Den smager fortrinligt med brød og salat, i pastaretter eller på blinis med stenbiderrogn, rødløg og cremefraiche.

 

Tip

Rå laks er uundværlig i sushi, og hakket laks egner sig godt til fiskefrikadeller.

 

Alternativ

I stedet for laks kan du bruge ørred, som er beslægtet med laks.

 

Vidste du, at

laks får sin lyserøde farve, fordi den lever af rejer og andre skaldyr? Skaldyrene indeholder et rødt farvestof, som farver laksens kød. Så jo rødere en laks er, desto flere skaldyr har den spist. Den vilde østersølaks, som danske fiskere fanger, er bleg, fordi den ikke lever i et hav med store mængder rejer. I stedet spiser den brisling og sild. De fleste laks i de danske butikker er opdrættede og kommer fra Norge, Færøerne, Skotland og Chile.

Opbevaring

Opbevar laks så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Indpakning i forseglet plastikbakke forlænger holdbarheden. Fersk fisk skal være frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.
3 måneder
I fryser
1 dag
I køleskab