Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Kokosmælk

Brug

Kokosmælk er det en af de vigtigste ingredienser i Indisk og Sydøstasiatisk mad, vi danskerne har også taget kokosmælken til os. Kokosmælk giver en cremet smag og kan jævne asiatiske retter som for eksempel sprød grøntsagswok, thai-suppe og gryderetter. Kokosmælk bruges også i det søde køkken og giver en skøn smag, konsistens og sødme i for eksempel smoothie, drinks, hjemmelavet is og pandekager. Prøv den i kombination med ingredienser som karry, ananas, peberfrugt, kylling, lys fisk og skaldyr, rabarber, chokolade og lakrids. Kokosmælk laves af kokosnøddens modne frugtkød, som frigøres fra skallen, rives og blendes med vand, til det er tyktflydende. I Danmark sælges kokosmælk stort set altid på dåse.

Sæson

Kokosmælk kan købes på i de fleste supermarkeder året rundt.

Alternativ

Madlavningsfløde har ingen kokossmag, men kan bidrage med den cremede konsistent. Kompenser for smagen ved at tilsætte kokosmel.

Vidste du at

Kokosmælk er en emulsion, hvilket betyder, at det er en blanding af fedt- og vandbase. Står kokosmælken længe, vil de to faser dele sig igen. I dåser med kokosmælk ses dette, når kokosfedtet lægger sig i toppen. Ryst blot dåsen grundigt, så er det hele blandet igen.

Opbevaring

Kokosmælk på dåse eller glas bør opbevares mørkt, f.eks. i køkkenskabet. Her kan det holde sig i ca. 2 år. Efter åbning bør du opbevarer kokosmælken i en anden beholder, f.eks. en plastbeholder eller andet, i køleskabet. Har du kokosmælk tilovers, så fyld det i en isterningpose og læg det i fryseren. Så er der altid lidt kokosmælk på lager, når der skal laves hurtige wokretter.
8 måneder
I fryser
3 dage
I køleskab
1 år
I køkkenskab
uåbnet