Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Ketchup

Brug

Ketchup rangerer måske ikke højest på listen over delikat tilbehør. Men den sursøde tomatsovs har for længst gjort sit indtog i et væld af retter over det meste af verden. Måske er der en grund til, at vi ikke kan undvære ketchup. Nogle retter sidder bare ikke lige i øjet, før de har fået en klat af den røde, kolde sovs. På hotdogs og i burgere. Til pomfritter og biksemad. I barbecuemarinader og til pølsehorn. Spis ketchup til alt, der trænger til lidt hurtig sursød smag og tomatrød farve.

 

Tip

 Lav selv ketchup til dine hotdogs eller burgere. Du skal bl.a. bruge tomater, løg, æbler og æbleeddike. 

 

Alternativ

Afhængig af retten kan du evt. bruge chilisauce, engelsk sauce, worcestershiresauce, sojasauce eller barbecuesauce i stedet for ketchup. Du kan også bruge salsa, chutney eller relish.

 

Vidste du, at

  ketchup oprindeligt var en østasiatisk sauce ved navn ’kê-tsiap’, som betyder ’fisk i saltlage’? I slutningen af 1700-tallet fik briterne smag for saucen, som de tog med hjem til Europa. Navnet ketchup opstod fra den indonesiske variant, kecap-sauce. Kecap-saucer gav maden smag og farve og var bl.a. baseret på fisk, sojabønner, valnødder, svampe, bananer og tomater i en lage af salt og eddike. Englænderne forsøgte at efterligne saucerne. I Amerika blev tomatudgaven særlig populær, fordi tomat var en af de ingredienser, amerikanerne havde flest af. I dag er ketchup typisk lavet på tomater, eddike, sukker, salt, løg, selleri, allehånde, nelliker og kanel. 

Opbevaring

Efter åbning bør ketchup opbevares i køleskabet. Holdbarheden kan være længere end den angivne. Hvis ketchuppen ændre smag og farve bør den kasseres.
1 år
I køkkenskab
uåbnet
2 måneder
I køleskab
åbnet