Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Karry

Brug

Karry er et blandingskrydderi af op til 20 krydderier, som blev opfundet af englændere i et forsøg på at efterligne indernes hjemmelavede krydderiblandinger. Selv om karry klinger orientalsk, er vores europæiske gule karry en særlig mild version. Den har for længst etableret sig i det danske køkken og endda fået et hjemligt præg. Hvad ville typiske danske retter som boller i karry, karrysild og karrysalat være uden karry? Især æg, fisk, kylling og lam vinder i smag, hvis du tilsætter karry. Men brug også karry til at fyre op under smagen i supper, sovse og dressinger.

 

Tip

 Gør karry mere aromatisk ved at ”brænde” den af i fedtstof i nogle minutter, inden du tilsætter resten af ingredienserne.

 

Alternativ

I stedet for karry kan du f.eks. bruge garam masala eller paprika.

 

Vidste du, at

  krydderinavnet karry er opstået i en forvirring? For karry var oprindeligt betegnelsen for enhver sammenkogt indisk ret med sovs (curries). I Indien kaldes krydderblandinger masala. Inderne blander hele ristede krydderier, før de støder dem, afhængig af den enkelte ret. Ristningen gør blandingerne stærke og aromatiske. Som kommercielt pulver og handelsvare er karry et europæisk fænomen. Der er ingen standardopskrift på karry, men blandingen er præget af gamle indiske familieopskrifter. Typisk med gurkemeje, cayennepeber, koriander, hvid peber, muskatblomme m.m.

Opbevaring

Karry bør opbevares tørt og mørkt i en lufttæt beholder, f.eks. i dit køkkenskab eller skuffe.
6 måneder
I køkkenskab