Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Kakao

Brug

I brownie, muffins, kakaomælk, konfekt, lagkage og is. Kakao spiller hovedrollen i et utal af kager og desserter. Men kakao er ikke kun skattet af slikmunde. Guderne er også vilde med det mørke pulver. Kakao kommer fra kakaotræets frugter. Kakaotræ hedder ’theobroma kakao’ på græsk, og det betyder gudernes føde. Kakaopulver er bittert og kraftfuldt i sig selv, men bløder op og bliver fuld af sødme i selskab med sukker. Brug også kakao i varme retter som chili con carne.

 

Tip

Hollandsk kakao har ry for at være den bedste. Den er mildere, mørkere og lettere at opløse end de andre.

 

Alternativ

Brug evt. mørk chokolade i stedet for kakao.

 

Vidste du, at

  mayaindianerne i det sydlige Mexico opdagede kakao for omkring 2600 år siden? Kakaotræerne voksede vildt, og mayaindianerne begyndte selv at dyrke dem i deres haver. Mayaerne lavede en bitter skummende drik af kakaobønner ved navn ”chokoatl”. Drikken kom til Europa med de opdagelsesrejsende i 1500-tallet. I Spanien fandt de på at hælde sukker i ”chokoatl”. Varm kakao, som vi kender den i dag, var dermed opfundet. Drikken var populær blandt Europas hoffer. Kakao var en dyr luksusvare og kom til Danmark i 1600-tallet.

Opbevaring

Kakao skal opbevares tørt og ikke for varmt, i en lufttæt beholder.
2 år
I køkkenskab